Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå http://www.rawdesigns.se Sat, 16 Aug 2014 20:49:08 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.8.3 Turbulens i sökresultaten http://www.rawdesigns.se/05/turbulens-sokresultaten/ http://www.rawdesigns.se/05/turbulens-sokresultaten/#comments Fri, 16 May 2014 07:59:18 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3779 Vi har de senaste dagarna upplevt något av en berg-och- […]

The post Turbulens i sökresultaten appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Vi har de senaste dagarna upplevt något av en berg-och-dalbana på positionerna i sökresultaten hos Google, något som också uppmärksammats av andra i seo-branchen.

Observeringarna verkar hittills tyda på att hemsidor med stark onpage optimering och mycket relevant innehåll får en boost i sökresultaten, på andra sidan har vi sidor som får mestadels av sina positioner via länkar. Google nekar än så länge till att någon förändring i deras algoritm ska vara på tapeten, men ändringar syns och känns överallt på internet inom branchen.

Spekulationer verkar stödja teorin om att ”content is king” Google har sedan penguin uppdateringen under 2013 lagt mycket fokus på textrelevans, högkvalitativt innehåll, populäriet i sociala media samt saker som internlänkning och användarvänlighet. På det stora hela ser framtiden ut att bygga på det vi redan känner till, dock i större skala som gör att din hemsidas uppbyggnad, användarvänlighet och innehåll spelar större roll än förut.

Givetvis behöver dessa teorier bekräftas av google, vilket troligtvis kommer inom ett par dagar, men det belyser frågor som vi på Rawdesigns lyft många gånger förut, nämnligen vikten av att inte bara leta efter en billig hemsida och ta det lägsta priset, utan att säkerställa att hemsidan byggs på ett sökmotorvänligt sätt och enkelt kan anpassas till framtida algoritmändringar hos Google, som vi sagt förut – Syns du inte, Finns du inte.

I vårt premiumpaket ingår därför en djupgående on-page optimering samt analys av sökord när ni blir ny kund hos oss. Vi kommer arbeta hårt för att möta de krav som finns hos sökmotorerna för hög synlighet i Google, nämnligen:

Korta laddningstider

Detta har en oerhört stor betydelse både för att ranka högt i google, och att få beställningar. Vi arbetar med cachelagring, CDN servrar och vid behov egna dedikerade servrar för att säkerställa kortast möjliga laddningstider både mobilt och via dator.

Responsiv Design

Mobilanpassning är en av de viktigaste bitarna för oss. Vi har de senaste åren sett en extrem ökning av antal besök som sker via suftplattor och mobiltelefoner. Givetvis ska din hemsida se snygg ut när dina kunder ligger hemma på soffan och gör research för morgondagen.

Stategisk On-page optimering

Korrekt uppbyggnad av rubriker, meta-beskrivningar, och internlänkning.

 

The post Turbulens i sökresultaten appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/05/turbulens-sokresultaten/feed/ 0
Är din hemsida uppdaterad? http://www.rawdesigns.se/04/ar-din-hemsida-uppdaterad/ http://www.rawdesigns.se/04/ar-din-hemsida-uppdaterad/#comments Mon, 21 Apr 2014 10:28:31 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3261 Har du en hemsida som kanske inte blivit uppdaterad på […]

The post Är din hemsida uppdaterad? appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Har du en hemsida som kanske inte blivit uppdaterad på ett tag?

Visste du om att en ouppdaterad hemsida, förutom att den kommer ranka lägre i sökresultaten riskerar att bli attackerad av hackers och skadliga program?

Tillhör du kanske kategorin som redan har en hemsida, som ni kanske inte gör så mycket med? Den mest bara finns där, som ett visitkort på nätet? Hemsidan genererar troligtvis inte mycket affärer i dagsläget, och den kommer troligen inte göra det heller.

billig hemsida

Varför?

Man brukar prata om konverteringsratio, alltså hur bra din hemsida konverterar besökare till det mål ni har. Driver ni en webbshop är kanske målet att köpa en produkt, driver du en målerifirma önskar du kanske att kunderna tar kontakt med er för offert? Den största anledningen är läsbarhet och användarfunktionalitet.

Läsbarhet

En hemsida byggd för några år sen är säkert inte anpassad för mobila enheter och olika skärmstorlekar. Responsiv webbdesign går ut på att hemsidan istället för att vara baserad på fasta punkter (pixlar) blir baserad på procentenheter. I korta dra innebär det att hemsidan känner av skärmupplösningen och anpassar sitt innehåll och bilder efter det.

Du har säkert själv stött på sidor när du ligger i soffan och surfar som är helt värdelösa att navigera, och därför går du någon annanstans? Det gör dina kunder med!

Laddningstid

Utöver att din hemsida anpassar sig efter skärmstorlek spelar laddningstiden enormt stor roll. om din hemsida tar mer än 5 sekunder att ladda så har du förlorat över 70% av dina besökare! Vi ser också en tydlig trend i hur Google belönar hemsidor som är responsiva och snabba med högre positioner i sökresultaten.

Man kan påverka laddningstiden på flera olika sätt: Byta webbhotell/server, utnyttja cachelagring, undvika script och tredjehandsapplikationer samt on-page optimera sin hemsida.

Uppdateringsfrekvens

Både sökmotorerna och besökare älskar uppdaterat material. precis som att dina priser, produkter och tillvägagångssätt förändras med tiden behöver din  hemsida följa samma mönster för att inte riskera att bli kvar på stenåldern. Ett sätt är att ha en nyhetssida, precis som den här, men också att uppdatera landingsidan med nya bilder och kampanjer så att ni alltid har relevant information.

Sociala medier spelar också oerhört stor roll för hur bra ett företag lyckas på nätet. utöver att lägga upp din kampanj på hemsidan, kör ut den på facebook, twitter, google+ också!

Säkerhetshål

Om din hemsida bara ligger där så blottas med tiden även säkerhetshål som hackers och oseriösa företag utnyttjar för att använda er hemsida till spam-reklamutskick, skadlig kod, och oseriös sökmotoroptimering.

Vi ser nästan varje dag att hemsidor blir nedstängda på grund av intrång. För det första är det ett enormt arbete med att få bort all den skadliga koden och det kostar mycket pengar, men det drabbar även er då era kunder kan ha blivit utsatta för mailutskick om oseriösa produkter och tjänster som inte har med er att göra alls. Hur skulle det tex se ut om dina kunder fick skräppost från er om viagra när ni själva kanske är en redovisningsbyrå?

 


Rawdesigns webbyrå arbetar dagligen med responsiv webbdesign och sökmotoroptimering. Känner du dig träffad eller stämmer detta in på din hemsida?

Ta kontakt med oss direkt så gör vi en utvärdering på hur vi kan hjälpa er lyckas bättre på internet. Vi arbetar efter visionen att alla ska ha råd med en hemsida. Det spelar med andra ord ingen roll om ni är en internationell koncern eller ett litet familjeföretag – vi har erfarenhet av att hjälpa både stora och små företag och har garanterat en lösning för dig!

 

 

The post Är din hemsida uppdaterad? appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/04/ar-din-hemsida-uppdaterad/feed/ 0
Trender inom webbdesign 2014 http://www.rawdesigns.se/04/trender-inom-webbdesign-2014/ http://www.rawdesigns.se/04/trender-inom-webbdesign-2014/#comments Wed, 16 Apr 2014 19:34:47 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3262 Vad händer inom webbdesign under 2014? Har du en gammal […]

The post Trender inom webbdesign 2014 appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Vad händer inom webbdesign under 2014?

Har du en gammal ouppdaterad hemsida är det absolut tid att byta upp dig. Vi ser att över 70% av alla internetbesök idag sker från mobila enheter såsom surfplattor och telefoner. Om du har en äldre hemsida i tex htlm som inte är responsiv kommer den vara svårläst och oattraktiv för dina besökare som istället går någon annanstans. Vi ser likaså att laddningstiden på din hemsida spelar oerhört stor roll för besökarstatistiken.

Om din hemsida laddar på 5 sekunder har du redan där tappat 75% av din tilltänkta publik som då istället besöker en annan bättre site.

Under 2014 fokuserar alltså rawdesgins på följande områden.

1. Responsiv webbdesign

Din hemsida ska se lika bra ut i mobilen, datorn och surfplattan. En responsiv hemsida kräver lite finess, så välj en webbutvecklare som klarar av att bygga en site som tillåter att storleken ändras beroende på besökarens skärmupplösning. Då vi bygger hemsidor baserar vi siten på procent istället för fasta pixlar vilket innebär att siten anpassar sig efter din skärmstorlek

2. Snabbhet.

inom alla typer av informatik är det viktigt att information som framgår inte bara är informativ och säljande, men också lättillgänglig. Sökmotorer som tex google belönar dessutom hemsidor som utöver ett bra innehåll även laddar snabbt. Tänk själv, hur många gånger har inte du gått tillbaka när du söker efter något på google för att den tilltänkta hemsidan var för seg? Vi arbetar därför för att skapa moderna webbplatser som är till för att era besökare ska hitta den information eller produkt de letar efter – något som också belönas av google i form av högre positioner i sökresultaten!

3. CMS (Content managing system)

Nästan alla hemsidor som byggs idag är baserade på någon form av CMS system, vi arbetar med WordPress, Jomla, Drupal och Opencart som är några favoriter.

Fördelen med att basera hemsidan på ett sådant system går hand i hand med populäriteten. Du får en billig  hemsida som ser ut som en riktigt påkostad site. Eftersom så många använder denna typ av system hålls de självklart uppdaterade och det finns massvis med plugins vi kan bygga ut er hemsida med utan att behöva ”uppfinna hjulet” på nytt och koda från grunden. Det spar tid, pengar och du kan vara säker på att din hemsida kommer hålla måttet lika bra om 5 år som idag.

Vilket CMS är bäst? Vi går igenom skillnaderna och likheterna i nästa blogginlägg.

4. Less is more – Stilren, rå design

Din hemsidas UI (User interface) är nog det viktigaste efter innehållet på din sida. Vi vet hur man kombinerar färg, form och bilder för att lyfta fram innehållet på din hemsida på ett proffsigt sätt och promota dina produkter och tjänster. Vi ser hittills under 2014 att det som är inne just nu är Vita, stilrena hemsidor med platta menyer utan onödiga effekter, vilket tycks vara inspirerat från microsofts lansering av windows 8.

5. Sökmotoroptimering istället för annonsering.

Annonsering är många gånger en livsviktig investering för alla företag, det vi ser nu är att företagare har börjat få upp ögonen för sökmotoroptimering, vilket är ett strategiskt arbete som går ut på att ranka högt i de organiska sökresultaten.

Om du tex funderar på att köpa nya visitkort till ditt företag, brukar du inte klicka på något av de 10 första resultaten? Dina kunder fungerar likadant – syns du inte, finns du inte.

Sökmotoroptimering blir oftast en betydligt lönsammare investering än de traditionella metoderna så som direktreklam, adwords mm då kostnaden inte ökar i takt med exponeringen. Du betalar en fast kostnad till din seo-konsult för ett arbete, men behåller hela vinsten själv. Vi hjälper dig gärna att marknadsföra din hemsida via sökmotoroptimering, kontakta oss så får du prisuppgift inom 24h.


Rawdesigns webbyrå hjälper dig som vill köpa hemsida från idé till lyckad marknadsportal. Vi ger dig en billig hemsida med alla de moderna funktioner som behövs idag för att lyckas på internet – Professionell webbdesign, Sökmotoroptimering och Grafisk design. Behöver du en ny logotyp, snygga produktblad? Kolla med oss först!

The post Trender inom webbdesign 2014 appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/04/trender-inom-webbdesign-2014/feed/ 0
Very Clean http://www.rawdesigns.se/03/clean/ http://www.rawdesigns.se/03/clean/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:55:37 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3003 The post Very Clean appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
veryclean webformat

The post Very Clean appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/clean/feed/ 0
Kungsbacka Måleri http://www.rawdesigns.se/03/kungsbacka-maleri/ http://www.rawdesigns.se/03/kungsbacka-maleri/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:54:58 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=3001 The post Kungsbacka Måleri appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
kungsbacka logotyp 2

The post Kungsbacka Måleri appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/kungsbacka-maleri/feed/ 0
Nordic Shave http://www.rawdesigns.se/03/nordic-shave/ http://www.rawdesigns.se/03/nordic-shave/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:53:47 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=2999 The post Nordic Shave appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
exempel logo

The post Nordic Shave appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/nordic-shave/feed/ 0
Great Feeling http://www.rawdesigns.se/03/great-feeling/ http://www.rawdesigns.se/03/great-feeling/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:52:37 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=2997 The post Great Feeling appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
logo greatfeeling web

The post Great Feeling appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/great-feeling/feed/ 0
Ekologisk rengöringsteknik http://www.rawdesigns.se/03/2995/ http://www.rawdesigns.se/03/2995/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:51:25 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=2995 The post Ekologisk rengöringsteknik appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
ERIS logotyp

The post Ekologisk rengöringsteknik appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/2995/feed/ 0
Samzons http://www.rawdesigns.se/03/samzons/ http://www.rawdesigns.se/03/samzons/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:50:16 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=2992 The post Samzons appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
Samzons

The post Samzons appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/samzons/feed/ 0
Euroasset http://www.rawdesigns.se/03/euroasset/ http://www.rawdesigns.se/03/euroasset/#comments Sat, 29 Mar 2014 11:48:20 +0000 http://www.rawdesigns.se/?p=2990 The post Euroasset appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
euroasset

The post Euroasset appeared first on Köpa hemsida - Rawdesigns webbyrå.

]]>
http://www.rawdesigns.se/03/euroasset/feed/ 0